Składniki:

90 gram smalcu gęsiego
300 gram surowego wędzonego boczku pokrojonego w 2cm kostkę
300 gram mięsa z nóg kaczych bez skóry i kości pokrojonego w 2cm kostkę
1 liść laurowy
400 gram wody
200 gram białego wytrawnego wina
1 łyżeczka soli, czerwonego pieprzu, ziół prowansalskich
50 gram koniaku

Wykonanie:

Do naczynia miksującego włożyć smalec, boczek, mięso z kaczki, dodać wodę, wino oraz sól i całość dusić 47min/110st/obr1. Dodać liść laurowy, pieprz, zioła prowansalskie, na pokrywę postawić koszyczek zamiast miarki i dusić 20min/110st/obr1. Wyjąć liść laurowy, dodać koniak i rozdrobnić 5sek/obr6,5. Następnie przełożyć do słoiczków i zakręcić, obrócić do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia.
Smacznego życzy Team Cobbo