Składniki:
600 gram piersi z kurczaka 4 szt, rozbić i przyprawić
60 gram cebuli, przekroić
500 gram kurek
ząbek czosnku
100 gram źółtego sera cheddar, zetrzeć
szczypta soli, pieprzu, rozmarynu
10 gram masła
15 gram oliwy z oliwek
300 gram wody
100 gram rukoli
Wykonanie:
Do naczynia miksującego włożyć czosnek i cebulę, rozdrobnić 5sek/obr10. Dodać kurki i rozdrobnić 4sek/obr6. łopatką zebrać ze ścianek. Dodać masło, oliwę i przyprawić. Podsmażyć całość 03:20/100 °C/obr-2. Całość wyłożyć do innego naczynia, a naczynie miksujące umyć. Formować roladki z kurkami, serem i rukolą, a następnie umieścić na przystawce do gotowania na parze. Do naczynia miksującego wlać wodę i nałożyć przystawkę do gotowania na parze. Nastawić 18min/120 °C/obr1.
Smacznego życzy Team Cobbo
600 gram piersi z kurczaka 4 szt, rozbić i przyprawić
60 gram cebuli, przekroić
500 gram kurek
ząbek czosnku
100 gram źółtego sera cheddar, zetrzeć
szczypta soli, pieprzu, rozmarynu
10 gram masła
15 gram oliwy z oliwek
300 gram wody
100 gram rukoli
Wykonanie:
Do naczynia miksującego włożyć czosnek i cebulę, rozdrobnić 5sek/obr10. Dodać kurki i rozdrobnić 4sek/obr6. łopatką zebrać ze ścianek. Dodać masło, oliwę i przyprawić. Podsmażyć całość 03:20/100 °C/obr-2. Całość wyłożyć do innego naczynia, a naczynie miksujące umyć. Formować roladki z kurkami, serem i rukolą, a następnie umieścić na przystawce do gotowania na parze. Do naczynia miksującego wlać wodę i nałożyć przystawkę do gotowania na parze. Nastawić 18min/120 °C/obr1.
Smacznego życzy Team Cobbo