Składniki:
400 gram surowych krewetek tygrysich, obranych z pancerzyków
80 gram czerwonej cebuli przekrojonej na pół
2 ząbki czosnku
40 gram oliwy
1 ostra paryczka pokrojona na kawałki
50 gram ouzo
400 gram krojonych pomidorów z puszki
15 gram posiekanej pietruszki
200 gram poruszonego sera feta
szczypta pieprzu i soli
Wykonanie:
Krewetki zalewamy ouzo. Do naczynia miksującego wkładamy cebulę, czosnek, papryczkę ostrą i rozdrabniamy 5 sek/obr8.łopatką zbieramy ze ścianek na dno i dodajemy oliwę. Dusimy 3min/100st/obr-2.
Dodajemy pomidory oraz przyprawy i dusimy 15min/100st/obr1. Sos przekładamy na patelnię, dodajemy krewetki i podlewamy uozo. Przesmażamy około 4 min, po czym dodajemy pietruszkę oraz pokruszoną fetę i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni przez około 15 min. Podajemy z bagietką.
Smacznego życzy Team Cobbo
400 gram surowych krewetek tygrysich, obranych z pancerzyków
80 gram czerwonej cebuli przekrojonej na pół
2 ząbki czosnku
40 gram oliwy
1 ostra paryczka pokrojona na kawałki
50 gram ouzo
400 gram krojonych pomidorów z puszki
15 gram posiekanej pietruszki
200 gram poruszonego sera feta
szczypta pieprzu i soli
Wykonanie:
Krewetki zalewamy ouzo. Do naczynia miksującego wkładamy cebulę, czosnek, papryczkę ostrą i rozdrabniamy 5 sek/obr8.łopatką zbieramy ze ścianek na dno i dodajemy oliwę. Dusimy 3min/100st/obr-2.
Dodajemy pomidory oraz przyprawy i dusimy 15min/100st/obr1. Sos przekładamy na patelnię, dodajemy krewetki i podlewamy uozo. Przesmażamy około 4 min, po czym dodajemy pietruszkę oraz pokruszoną fetę i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni przez około 15 min. Podajemy z bagietką.
Smacznego życzy Team Cobbo