Sałatka z brokułu, czerwonej fasoli i pestek dyni
Czas wykonania: 14 minut
Składniki (4 porcje):
- 400g brokuł podzielony na różyczki
- 320g pomidorki koktajlowe przekrojone na pół
- 300g sałata lodowa, rozdrobniona
- 220g fasola czerwona z puszki
- 300ml woda
- 50g pestki dyni uprażone na patelni
- 40g cebula szalotka przekrojona
- 100g dressing miodowy (składniki poniżej)
Wartość odżywcza w 100g:
- kalorie: 84kcal
- węglowodany: 6,07g
- białko: 3,43g
- tłuszcze: 4,64g
Wykonanie (sałatka):
Do naczynia miksującego wlewamy wodę oraz nakładamy naczynie do gotowania na parze. Na naczyniu parowym układamy podzielone na różyczki brokuły. Program - czas: 14 minut, temperatura: 120°C, obroty: 1. Ugotowane brokuły przekładamy do miski i dodajemy resztę składników. Całość mieszamy. Sałatka jest już gotowa, smacznego!
Składniki (dressing):
- 45g oliwa z oliwek
- 20ml ocet winny biały
- 20g płynny miód
- 10g musztarda miodowa
- szczypta soli
- szczypta bazylii
Wykonanie (dressing):
Do naczynia miksującego wkładamy wszystkie potrzebne składniki. Program - czas: 25 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 3. Gotowe, smacznego!
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo Thermo Plus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.
Czas wykonania: 14 minut
Składniki (4 porcje):
- 400g brokuł podzielony na różyczki
- 320g pomidorki koktajlowe przekrojone na pół
- 300g sałata lodowa, rozdrobniona
- 220g fasola czerwona z puszki
- 300ml woda
- 50g pestki dyni uprażone na patelni
- 40g cebula szalotka przekrojona
- 100g dressing miodowy (składniki poniżej)
Wartość odżywcza w 100g:
- kalorie: 84kcal
- węglowodany: 6,07g
- białko: 3,43g
- tłuszcze: 4,64g
Wykonanie (sałatka):
Do naczynia miksującego wlewamy wodę oraz nakładamy naczynie do gotowania na parze. Na naczyniu parowym układamy podzielone na różyczki brokuły. Program - czas: 14 minut, temperatura: 120°C, obroty: 1. Ugotowane brokuły przekładamy do miski i dodajemy resztę składników. Całość mieszamy. Sałatka jest już gotowa, smacznego!
Składniki (dressing):
- 45g oliwa z oliwek
- 20ml ocet winny biały
- 20g płynny miód
- 10g musztarda miodowa
- szczypta soli
- szczypta bazylii
Wykonanie (dressing):
Do naczynia miksującego wkładamy wszystkie potrzebne składniki. Program - czas: 25 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 3. Gotowe, smacznego!
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo Thermo Plus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.