Salsa rzodkiewkowa
Czas wykonania: 10 sekund

Składniki:

- 180g rzodkiewki
- 60g cebuli czerwonej przekrojonej na pół
- 10g musztardy
- 15g kapary
- 20ml octu białego winnego
- 40ml oliwy z oliwek
- 1/2 łyżeczki soli
- szczypta pieprzu czarnego

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 140kcal
- węglowodany: 5,35g
- białko: 1,11g
- tłuszcze: 11,54g

Wykonanie:

Do naczynia miksującego wkładamy rzodkiewkę, cebulę czerwoną, musztardę, ocet biały winny i oliwę z oliwek. Program - czas: 5 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 4,5. Dodajemy kapary, sól oraz pieprz. Program - czas: 5 sekund, temperatura: 0°C, obroty: -3. Gotowe, można podawać i cieszyć się jedzeniem. Samcznego!

Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo ThermoPlus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.