Ser ricotta
Czas wykonania: 12 minut

Składniki:

- 1400ml mleko 3,2%
- 25ml biały ocet winny

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 60kcal
- węglowodany: 4,82g
- białko: 3,09g
- tłuszcze: 3,14g

Wykonanie:

Do naczynia miksującego wlewamy mleko. Program - czas: 11 minut, temperatura: 80°C, obroty: 2. Dodajemy biały ocet winny. Program - czas: 1 minuta, temperatura: 90°C, obroty: 1. Czekamy 4,5 minuty, a następnie wykładamy koszyczek gazą i przelewamy zawartość naczynia. Teraz pozostawiamy ser na 50 minut do odsączenia. Gotowe, smacznego!

Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo Thermo Plus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.