Smarowidło z pomidorami i bazylią
Czas wykonania: 25 minut

Składniki:

- 550g serka śmietankowego kremowego
- 1 jajko
- 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki bazyli
- 1/2 łyżeczki sody

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 216,96kcal
- węglowodany: 5,44g
- białko: 7,52g
- tłuszcze: 18,56g

Wykonanie:

Do naczynia miksującego wkładamy serek, sodę, bazylię, sól i przecier. Program - czas: 35 sekund, temperatura: 0°C, obroty: wyrabianie ciasta. Dodajemy jajko. Program - czas: 24 minuty, temperatura: 60°C, obroty: 3. Przekładamy do słoiczka i studzimy. Smacznego!

Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo ThermoPlus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.