Sorbet jagodowy z miętą
Czas wykonania: 3 minuty

Składniki (4 porcje):

- 600g zamrożone jagody
- 60g cukier miętowy
- 40ml sok z limonki

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 83,43kcal
- węglowodany: 21,47g
- białko: 0,66g
- tłuszcze: 0,28g

Wykonanie:

Do naczynia miksującego wsypujemy cukier miętowy. Program - czas: 11 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 10. Dodajemy zamrożone jagody oraz sok z limonki. Program - czas: 55 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 6. Łopatką zgarniamy zawartość misy ze ścianek na dno naczynia. Program - czas: 55 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 7. W zależności od tekstury, sorbet ponownie wstawiamy do zamrażalnika lub podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego!


Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo Thermo Plus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.