Sos BBQ
Czas wykonania: 9min

Składniki:
-cebula: 100g przekroić,
-ketchup: 300g,
-pulpa pomidorowa: 150g,
-miód płynny: 40g,
-sok z cytryny: 15g,
-sos Worcestershire: 15g,
-musztarda chrzanowa: 1 łyżeczka,
-ocet winny jasny: 15g,
-pieprz, papryka ostra: 1/2 łyżeczki,
-papryka słodka wędzona: 2 łyżeczki,
-ząbek czosnku: 2 szt.,
-oliwa z oliwek: 30g

Wartość odżywcza w 100g:

-Kalorie: 122,20kcal
-Węglowodany: 18,16g 
-Białko: 1,40g
-Tłuszcze: 4,31g

Wykonanie:

Krok 1: Do naczynia miksującego włożyć przekrojoną cebulę 100g, ząbek czosnku 2szt.
Krok 2: 5sekund / 0° / 10 obroty
Krok 3: Łopatką zebrać ze scianek naczynia, dodać 30gram oliwy z oliwek.
Krok 4: 3minuty / 100° / 2 obroty
Krok 5: Dodać 30gram ketchupu, 150 gram pulpy pomidorowej, 40 gram miodu płynnego, 15 gram soku z cytryny, 15 gram sosu Worcestershire, 1 łyżeczkę musztardy chrzanowej.
Krok 6: 5min 20sekund / 0° / 1,5 obroty
Krok 7: Dodać 15 gram octu winnego jasnego, pół łyżeczki pieprzu i papryki ostrej, 2 łyżeczki papryki słodkiej wędzonej.
Krok 8: 7sekund / 0° / 4 obroty
Krok 9: Gorący sos przelać do słoiczków i zamknąć. 

Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo ThermoPlus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.