Sos kolendrowo-czosnkowy
Czas wykonania: 20 sekund

Składniki:

- 40ml oliwa z oliwek
- 30g musztarda miodowa
- 25g liście kolendry
- 10ml sok z limonki
- 2 ząbki czosnku
- szczypta soli
- szczypta pieprzu


Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 372kcal
- węglowodany: 8,70g
- białko: 2,35g
- tłuszcze: 33,39g

Wykonanie:
Do naczynia miksującego wrzucamy liście kolendry oraz czosnek. Program - czas: 5 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 7. Łopatką zbieramy zawartość ze ścianek na dno naczynia. Następnie dodajemy oliwę z oliwek, musztardę, sok oraz sól i pieprz. Program - czas: 15 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 5,5. Sos kolendrowo-czosnkowy jest już gotowy. Smacznego!

Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo ThermoPlus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.