Szybki chleb z dynią 

Czas wykonania: 2 min

Składniki:

-twaróg półtłusty: 500g,
-jajka: 3 szt.
-płatki górskie owsiane: 300g,
-siemie lniane: 40g,
-proszek do pieczenia: 1 łyżeczka,
-sól: 2 szczypty,
-pestki dyni: 80g.


Wartość odżywcza w 100g:

-Kalorie: 240kcal
-Węglowodany: 21,6g
-Białko: 15,0g
-Tłuszcze: 10,1g.

Wykonanie:

Krok 1. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni (góra-dół).
Krok 2. Do naczynia miksującego wrzucić: twaróg półtłusty: 500g, jajka: 3 szt. płatki górskie owsiane: 300g, siemię lniane: 40g, proszek do pieczenia: 1 łyżeczkę, sól: 2 szczypty,.
Krok 3. Program - czas: 25s, temperatura: 0°C, obroty: 4.
Krok 4. Dodać: pestki dyni: 80g.
Krok 5. Wszystko wymieszać za pomocą łopatki.
Krok 6. Uformować chlebek i ułożyć go na papierze do pieczenia.
Krok 7. Piec w 180 stopniach przez ok. 1 godzinę.
Krok 8. Gotowe, smacznego.


Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.