Składniki:

250 gram pokrojonej w kostkę i włożonej na godzinę do zamrażalki polędwicy z jelenia
80 gram pokrojonej w piórka szalotki
80 gram pokrojonych w 1 cm kawałki korniszonów
1 łyżka kaparów
2 żóltka przepiórczych jaj
szczypta soli i pieprzu
1/4 łyżeczki oliwy truflowej
10 gram oleju

Wykonanie:

Do naczynia miksującego włożyć cebulę, ogórek, kapary i rozdrobnić 10 sek/obr5. Przełożyć do innego naczynia, a do naczynia miksującego włożyć polędwicę i rozdrobnić 12sek/obr6. Dodać oliwę, olej, żółtka i przyprawy. Całość wymieszać 10 sek/obr4. Dodać warzywa i za pomocą łopatki delikatnie wszystko połączyć. Formować za pomocą łyżki i podawać z rukolą i grzankami.
Smacznego życzy Team Cobbo