Tatar z łososia
Czas wykonania: 1 minuta

Składniki (2 porcje):

- 200g wędzonego łososia
- 5 ogórków konserwowych
- 1 cebula
- szczypta soli
- szczypta pieprzu

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 73kcal
- węglowodany: 4,05g
- białko: 9,17g
- tłuszcze: 1,96g

Wykonanie:

Do naczynia miksującego włożyć wędzonego łososia. Program - czas: 10 sekund, temperatura: 0, obroty: 5. Wyjąć łososia z urządzenia. Do naczynia miksującego włożyć ogórki pokrojone na mniejsze kawałki. Program - czas: 5 sekund, temperatura: 0, obroty: 5. Wyjąć ogórki z urządzenia. Do naczynia miksującego włożyć cebulę pokrojoną w ćwiartki. Program - czas: 10 sekund, temperatura: 0, obroty: 5. Całość wyłożyć na talerz. Gotowe, można podawać z kaparami, żółtkiem, cytryną lub koperkiem. Smacznego.

Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo ThermoPlus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.