Warzywa gotowane na parze
Czas wykonania: 17 minut

Składniki (4 porcje):

- 500ml wody
- 200g kalafioru
- 200g brokułów
- 200g cukini
- 200g papryki czerwonej
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka tymianku


Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 26kcal
- węglowodany: 4,62g
- białko: 1,87g
- tłuszcze: 0,37g

Wykonanie:

Do naczynia miksującego wlewamy wodę. Na przystawce do gotowania na parze umieszczamy podzielone na mniejsze kawałki warzywa, a następnie posypujemy je solą. Nakładamy przystawkę do gotowania na parze na urządzenie. Program - czas: 17 minut, temperatura: 120°C, obroty: 1. Ugotowane warzywa posypujemy posiekanym tymiankiem lub polewamy masłem z bułką tartą. Smacznego!

Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo Thermo Plus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.