Wołowe kotlety mielone
Czas wykonania: 3 minuty
Składniki (4 porcje):
- 500g mielonego mięsa wołowego
- 60g cebuli przekrojonej na pół
- 60ml mleka
- 50g bułki tartej
- 20ml oleju rzepakowego
- 20g czerstwej bułki
- 1 jajko
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- szczypta tymianku
Wartość odżywcza w 100g:
- kalorie: 238kcal
- węglowodany: 9,99g
- białko: 12,94g
- tłuszcze: 15,86g
Wykonanie:
Rozpoczynamy od namoczenia czerstwej bułki w mleku przez 1 godzinę. Do naczynia miksującego wkładamy cebulę oraz czosnek. Program - czas: 5 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 7. Łopatką zbieramy ze zawartość ze ścianek na dno urządzenia. Dodajemy olej rzepakowy. Program - czas: 2 minuty i 30 skeund, temperatura: 0°C, obroty: 2. Przekładamy zawartość do innego naczynia i je odstawiamy. Do naczynia miksującego wkładamy 250g mięsa, bułkę z mlekiem oraz jajko. Program - czas: 11 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 7. Mięso przekładamy do naczynia z cebulą i czosnkiem. Do naczynia miksującego wkładamy kolejne 250g mięsa, musztardę rosyjską oraz sól, pieprz i tymianek. Program - czas: 11 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 7. Mięso przekładamy do naczynia z cebulą i pierwszą partią mięsa. Całość dokładnie mieszamy przy użyciu łopatki. Formujemy kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni z tłuszczem. Kotlety są już gotowe, smacznego!
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo ThermoPlus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.
Czas wykonania: 3 minuty
Składniki (4 porcje):
- 500g mielonego mięsa wołowego
- 60g cebuli przekrojonej na pół
- 60ml mleka
- 50g bułki tartej
- 20ml oleju rzepakowego
- 20g czerstwej bułki
- 1 jajko
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- szczypta tymianku
Wartość odżywcza w 100g:
- kalorie: 238kcal
- węglowodany: 9,99g
- białko: 12,94g
- tłuszcze: 15,86g
Wykonanie:
Rozpoczynamy od namoczenia czerstwej bułki w mleku przez 1 godzinę. Do naczynia miksującego wkładamy cebulę oraz czosnek. Program - czas: 5 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 7. Łopatką zbieramy ze zawartość ze ścianek na dno urządzenia. Dodajemy olej rzepakowy. Program - czas: 2 minuty i 30 skeund, temperatura: 0°C, obroty: 2. Przekładamy zawartość do innego naczynia i je odstawiamy. Do naczynia miksującego wkładamy 250g mięsa, bułkę z mlekiem oraz jajko. Program - czas: 11 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 7. Mięso przekładamy do naczynia z cebulą i czosnkiem. Do naczynia miksującego wkładamy kolejne 250g mięsa, musztardę rosyjską oraz sól, pieprz i tymianek. Program - czas: 11 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 7. Mięso przekładamy do naczynia z cebulą i pierwszą partią mięsa. Całość dokładnie mieszamy przy użyciu łopatki. Formujemy kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni z tłuszczem. Kotlety są już gotowe, smacznego!
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo ThermoPlus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.