Ziołowa marchewka na ciepło
Czas wykonania: 26 minut

Składniki:

- 550g marchew
- 120ml bulion warzywny
- 40g masło
- 10g mąka ziemniaczana
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka ulubionych ziół
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- szczypta gałki muszkatołowej

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 78,87kcal
- węglowodany: 9,12g
- białko: 0,83g
- tłuszcze: 4,70g

Wykonanie:

Do naczynia miksującego wkładamy obraną i pokrojoną na kawałki marchew. Program - czas: 5 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 5. Łopatką zbieramy zawartość misy ze ścianek na dno naczynia, a następnie dodajemy masło. Do czystego naczynia wlewamy śmietankę 30% i zakładamy mieszadło motylkowe. Program - czas: 2 minuty, temperatura: 100°C, obroty: -1. Dodajemy bulion warzywny (100ml), cukier, sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową. Program - czas: 18 minut, temperatura: 90°C, obroty: -1. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z pozostałym bulionem i dodajemy go przez otwór wraz z 1 łyżeczką ulubionych ziół. Program - czas: 5 minut, temperatura: 90°C, obroty: -1. Gotowe, można cieszyć się jedzeniem.

Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo ThermoPlus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.