Zupa chłodnik z dyni
Czas wykonania: 21 minut

Składniki:

- 200g dyni hokkaido
- 200g pomidora lima
- 200g papryki
- 200ml wody
- 60g cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 20ml oliwy z oliwek
- szczypta soli
- szczypta pieprzu

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 57kcal
- węglowodany: 5,39g
- białko: 1,48g
- tłuszcze: 3,10g

Wykonanie:

Do naczynia miksującego wkładamy czosnek i cebulę. Program - czas: 5 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 10.Dodajemy pokrojoną na kawałki dynię bez miąższu, pokrojone pomidory oraz oczyszczoną z pestek i pokrojoną paprykę. Dolewamy wodę oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Program - czas: 20 minut, temperatura: 100°C, obroty: 1. Dodajemy oliwę z oliwek. Program - czas: 10 sekund, temperatura: 100°C, obroty: 10. Przed podaniem chłodzimy zupę. Smacznego!

Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo ThermoPlus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.