
- Czas gotowania: 10 minut
- Poziom trudności: standard
- Liczba porcji: 4
Składniki
- Warzywa np. marchewka, pietruszka, seler pokrojone na kawałki (200 g)
- Ziemniaki pokrojone na 1-2 cm kawałki (200g)
- Woda (1000 g)
- Kostka bulionu warzywnego pokruszona (1 sztuka)
- Ziarna ziela angielskiego (3 sztuki)
- Liść laurowy suszony (1 sztuka)
- Sól (pół łyżeczki)
- Pieprz czarny mielony (pół łyżeczki)
- Kasza manna (40 g)
- Koperek świeży posiekany (5 g)
Wartości odżywcze na 100 g
- Kalorie: 28 kcal
- Węglowodany: 6,0 g
- Białko: 0,8 g
- Tłuszcz: 0,2 g
Wykonanie
- Do naczynia miksującego włóż warzywa. Rozdrobnij.
- Program: czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
- Składniki zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia.
- Dodaj ziemniaki, wodę, kostkę bulionu, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz. Gotuj.
- Program: czas 15 minut, temperatura 100°C, obroty 2.
- Dodaj kaszę manną i koper. Gotuj.
- Program: czas 10 minut, temperatura 100°C, obroty 3.
- Grysikową zupę najlepiej podawać tuż po przygotowaniu.
- Smacznego!
Przepis na zupę grysikową jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.
Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.