
- Czas przygotowania: 20 minut 30 sekund
Wartości odżywcze na 100 g
- Kalorie: 56 kcal
- Węglowodany: 3,6 g
- Białko: 2,8 g
- Tłuszcze: 3,6 g
Składniki
- ser cheddar pokrojony na kawałki 120 g
- cebula przekrojona na pół 200 g
- czosnek 1 ząbek
- oliwa z oliwek 20 g
- różyczki kalafiora 750 g
- woda 600 ml
- kostka bulionu warzywnego 1 sztuka (pokruszona)
- sól pół łyżeczki
- pieprz czarny mielony pół łyżeczki
- liść laurowy suszony 1 sztuka
- mleko 100 ml
- szczypiorek świeży posiekany (ilość do dekoracji)
Wykonanie
- Do naczynia miksującego włóż ser cheddar 120 g (pokrojony na kawałki).
- Program: czas 10 sekund, obroty 5.
- Przesyp do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego włóż cebulę 200 g (przekrojoną na pół), czosnek 1 ząbek, dodaj oliwę z oliwek 20 g.
- Program: czas 10 sekund, obroty 5,
- Składniki zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia.
- Program: czas 4 minuty, temperatura 120°C, obroty 2.
- Dodaj różyczki kalafiora 750 g, wodę 600 ml, kostkę bulionu warzywnego 1 sztuka (pokruszoną), sól pół łyżeczki, pieprz czarny mielony pół łyżeczki.
- Program: czas 10 sekund, obroty 5.
- Dodaj liść laurowy suszony 1 sztukę.
- Program: czas 15 minut, temperatura 100°C, obroty 2.
- Ostrożnie usuń i wyrzuć liść laurowy.
- Dodaj wcześniej rozdrobniony ser cheddar 100 g i mleko 100 ml
- Program: czas 60 sekund, obroty 8.
- Zupę podawaj posypaną pozostałym rozdrobnionym serem i świeżym szczypiorkiem.
- Smacznego!
Przepis na zupę kalafiorowo-serową zupę jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.
Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.