• Czas przygotowania: 20 minut 30 sekund

 

Wartości odżywcze na 100 g

  • Kalorie: 56 kcal
  • Węglowodany: 3,6 g
  • Białko: 2,8 g
  • Tłuszcze: 3,6 g

 

Składniki

  • ser cheddar pokrojony na kawałki 120 g
  • cebula przekrojona na pół 200 g
  • czosnek 1 ząbek
  • oliwa z oliwek 20 g
  • różyczki kalafiora 750 g
  • woda 600 ml
  • kostka bulionu warzywnego 1 sztuka (pokruszona)
  • sól pół łyżeczki
  • pieprz czarny mielony pół łyżeczki
  • liść laurowy suszony 1 sztuka
  • mleko 100 ml
  • szczypiorek świeży posiekany (ilość do dekoracji)

 

 

Wykonanie

  1. Do naczynia miksującego włóż ser cheddar 120 g (pokrojony na kawałki).
  2. Program: czas 10 sekund, obroty 5.
  3. Przesyp do innego naczynia.
  4. Do naczynia miksującego włóż cebulę 200 g (przekrojoną na pół), czosnek 1 ząbek, dodaj oliwę z oliwek 20 g.
  5. Program: czas 10 sekund, obroty 5,
  6. Składniki zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia.
  7. Program: czas 4 minuty, temperatura 120°C, obroty 2.
  8. Dodaj różyczki kalafiora 750 g, wodę 600 ml, kostkę bulionu warzywnego 1 sztuka (pokruszoną), sól pół łyżeczki, pieprz czarny mielony pół łyżeczki.
  9. Program: czas 10 sekund, obroty 5.
  10. Dodaj liść laurowy suszony 1 sztukę.
  11. Program: czas 15 minut, temperatura 100°C, obroty 2.
  12. Ostrożnie usuń i wyrzuć liść laurowy.
  13. Dodaj wcześniej rozdrobniony ser cheddar 100 g i mleko 100 ml
  14. Program: czas 60 sekund, obroty 8.
  15. Zupę podawaj posypaną pozostałym rozdrobnionym serem i świeżym szczypiorkiem.
  16. Smacznego!

 

Przepis na zupę kalafiorowo-serową zupę jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.

 

Gotuj pysznie i sprawnie z najlepszymi robotami kuchennymi nowej generacji!

Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.