Składniki:
- 360 gram bulionu drobiowego
- 90 gram czerwonej soczewicy
- 60 gram cebuli przekrojonej na pół
- 1 por pokrojony na kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 100 gram przecieru pomidorowego
- 180 gram mleczka kokosowego
- 1/2 łyżeczki mielonej kolendry, papryki słodkiej, chili, kurkumy oraz suszonego oregano
- 30 gram oleju kokosowego
- 100 gram brata pokrojonego na kawałki
- Sól
- pieprz do smaku
Wykonanie:
Do naczynia wkładamy czosnek, cebulę oraz por i rozdrabniamy 10s/obr10. Łopatką ściągamy ze ścianek i dodajemy soczewicę, olej i przyprawy. Podgrzewamy 2min/100°C/obr -2. Dodajemy bulion i zagotowujemy 10min/100°C/obr -1. Następnie dodajemy bataty oraz przecier i gotujemy 15min/100°C/obr -1. Dodajemy mleczko kokosowe i całość powoli miksujemy 50sek/obr8.
Smacznego i miłego dnia życzy Team Cobbo
- 360 gram bulionu drobiowego
- 90 gram czerwonej soczewicy
- 60 gram cebuli przekrojonej na pół
- 1 por pokrojony na kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 100 gram przecieru pomidorowego
- 180 gram mleczka kokosowego
- 1/2 łyżeczki mielonej kolendry, papryki słodkiej, chili, kurkumy oraz suszonego oregano
- 30 gram oleju kokosowego
- 100 gram brata pokrojonego na kawałki
- Sól
- pieprz do smaku
Wykonanie:
Do naczynia wkładamy czosnek, cebulę oraz por i rozdrabniamy 10s/obr10. Łopatką ściągamy ze ścianek i dodajemy soczewicę, olej i przyprawy. Podgrzewamy 2min/100°C/obr -2. Dodajemy bulion i zagotowujemy 10min/100°C/obr -1. Następnie dodajemy bataty oraz przecier i gotujemy 15min/100°C/obr -1. Dodajemy mleczko kokosowe i całość powoli miksujemy 50sek/obr8.
Smacznego i miłego dnia życzy Team Cobbo