Zupa krem z kurek
Czas wykonania: 25 minut

Składniki (4 porcje):

- 80g cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 20g suszonych pomidorów
- 120g marchwi
- 100g ziemniaków
- 80g pietruszki
- 500g kurek
- 0,6l wody
- 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego
- 15g masła
- 80g śmietany 30%
- sól
- pieprz
- szczypta tymianku
- 20g oliwy z oliwek

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 98 kcal
- węglowodany: 9,94g
- białko: 1,84g
- tłuszcze: 5,87g

Wykonanie:
Do naczynia miksującego wrzucamy 80g cebuli pokrojonej na pół, 2 ząbki czosnku, 20g suszonych pomidorów razem z 20g oliwy z oliwek (7sek/0st/5obr). Pozostałości ze ścianek zbieramy łopatką na dno naczynia (2min/100st/2obr).
W kolejnym kroku dodajemy 100g pokrojonych na kawałki ziemniaków, 120g marchwi, oraz pietruszkę (7sek/0st/5obr). Następnie wrzucamy 500g kurek, 2 łyżeczki bulionu warzywnego, 15g masła i całość zalewamy 0.6l wody (21min/100st/1obr). Zupę miksujemy na ustawieniu (55sek/0st/10obr), dodajemy 80g śmietanki, sól, pieprz oraz szczyptę tymianku i wszystko mieszamy (10sek/0st/4obr). Gotowe, smacznego!

Przepis jest dostępny we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo Thermo Plus TP6).