Zupa ogórkowa
Czas wykonania: 29 minut

Składniki:

- 800ml wody
- 250g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
- 250g ziemniaków
- 130g filet z piersi kurczaka pokrojony w 1cm kostkę
- 100g śmietany 18%
- 80g cebuli przekrojonej na pół
- 50g pietruszki pokrojonej na kawałki
- 50g marchew pokrojona na kawałki
- 1szt. kostka drobiowa
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
- 2 szczypty pieprzu czarnego

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 44kcal
- węglowodany: 4,18g
- białko: 2,27g
- tłuszcze: 2,15g

Wykonanie:

Krok 1. Do naczynia miksującego wkładamy pokrojone na kawałki ogórki.

Krok 2. Program - czas: 4 sekundy, temperatura: 0°C, obroty: 4.

Krok 3. Przekładamy zawartość misy do innego naczynia.

Krok 4. Do naczynia miksującego wkładamy cebulę przekrojoną na pół.

Krok 5. Program - czas: 3 sekundy, temperatura: 0°C, obroty: 4.

Krok 6. Rozdrobnioną cebulę zgarniamy na dno naczynia łopatką i dodajemy masło.

Krok 7. Program - czas: 3 minuty, temperatura: 120°C, obroty: 1.

Krok 8. Dodajemy marchew pokrojoną na kawałki i pietruszkę korzeń pokrojoną na kawałki.

Krok 9. Program - czas: 3 sekundy, temperatura: 0°C, obroty: 0,5.

Krok 10. Dodajemy filet z piersi kurczaka pokrojony w kostkę, ziemniaki pokrojone w kostkę, kostki drobiowe, przyprawę uniwersalną, pieprz i wodę.

Krok 11. Program - czas: 15 minut, temperatura: 100°C, obroty: 1.

Krok 12. Dodajemy rozdrobnione wcześniej ogórki i śmietanę.

Krok 13. Program - czas: 10 minut, temperatura: 100°C, obroty: 1.

Krok 14. Podajemy bezpośrednio po ugotowaniu. Smacznego!



Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.