Zupa pomidorowa
Czas wykonania: 31 minut.
Składniki:
-dojrzałe pomidory: 500g,
-cebula: 2 szt.,
-marchew: 1 szt.,
-pietruszka: 1 szt.,
-seler: ok 40g,
-por: ok. 30g,
-sól: 1,5 łyżeczki,
-pieprz : 0,5 łyżeczki,
-natka pietruszki: łyżka, posiekana,
-śmietana 30%: miarka,
-woda: 600ml.
Wartość odżywcza w 100g:
Kalorie: 44 kcal
Węglowodany: 6,29g
Białko: 1,21g
Tłuszcze: 1,76gg
Wykonanie:
Krok 1. Do naczynia miksującego wkładamy: pomidory pokrojone w ćwiartki, cebule i dolewamy wodę (150ml).
Krok 2. Program - czas: 40 sekund, temperatura: 100°C, obroty: 3.
Krok 3. Dodajemy pokrojoną marchewkę, pietruszkę, seler oraz por. Dodajemy sól, pieprz, posiekaną natkę pietruszki, śmietankę oraz dolewamy 100ml wody.
Krok 4. Program - czas: 1 minuta, temperatura: 100°C, obroty: 10.
Krok 5. Dodajemy resztę wody (350ml).
Krok 6. Program - czas: 18 minut, temperatura: 100°C, obroty: 1.
Krok 7. Gotowe, podajemy z makaronem, ryżem lub grzankami, smacznego.
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.