Zupa z kurczakiem i kaszą jaglaną
Czas wykonania: 29 minut
Składniki:
- czosnek: 2 ząbki,
- cebula: 1 szt. (pokrojona na 4 części),
- olej: 20g,
- papryczka chilli: 1 szt.
- bulion mięsny: 1300g,
- kasza jaglana: 90g,
- kukurydza konserwowa: 1 puszka,
- filet z kurczaka (małe): 2 szt. (pokrojone w kostkę),
- mleczko kokosowe: 85g,
- curry: pół łyżeczki,
- kmin rzymski: pół łyżeczki,
- sól: pół łyżeczki,
- natka pietruszki: 2 łyżki.
Wartość odżywcza w 100g:
Kalorie: 79kcal
Węglowodany: 2,8g
Białko: 4,75g
Tłuszcze: 5,6g.
Wykonanie:
Krok 1. Do naczynia miksującego wrzucić: czosnek: 2 ząbki, cebulę: 1 szt. (pokrojoną na 4 części), papryczkę chilli: 1 szt.
Krok 2. Program - czas: 12s, temperatura: 0°C, obroty: 5.5.
Krok 3. Zgarnąć składniki na dno naczynia i dodać: olej: 20g, curry: pół łyżeczki, kmin rzymski: pół łyżeczki, sól: pół łyżeczki.
Krok 4. Program - czas: 3 min, temperatura: 100°C, obroty: 1.5.
Krok 5. Dodać: bulion mięsny: 1300g.
Krok 6. Włożyć miarkę (otwartą częścią ku górze!) w otwór pokrywy naczynia miksującego.
Krok 7. Program - czas: 5 min, temperatura: 100°C, obroty: 1.
Krok 8. Dodać: kaszę jaglaną: 90g, filety z kurczaka (małe): 2 szt. (pokrojone w kostkę).
Krok 9. Włożyć miarkę (otwartą częścią ku górze!) w otwór pokrywy naczynia miksującego.
Krok 10. Program – czas: 15 min, temperatura: 100°C, obroty: -1.
Krok 11. Dodać: mleczko kokosowe: 85g, kukurydzę konserwową: 1 puszkę.
Krok 12. Włożyć miarkę (otwartą częścią ku górze!) w otwór pokrywy naczynia miksującego.
Krok 13. Program – czas: 5 min, temperatura: 100°C, obroty: -1.
Krok 14. Zupa gotowa, podawać posypaną natką pietruszki.
Krok 15. Smacznego.
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.
Czas wykonania: 29 minut
Składniki:
- czosnek: 2 ząbki,
- cebula: 1 szt. (pokrojona na 4 części),
- olej: 20g,
- papryczka chilli: 1 szt.
- bulion mięsny: 1300g,
- kasza jaglana: 90g,
- kukurydza konserwowa: 1 puszka,
- filet z kurczaka (małe): 2 szt. (pokrojone w kostkę),
- mleczko kokosowe: 85g,
- curry: pół łyżeczki,
- kmin rzymski: pół łyżeczki,
- sól: pół łyżeczki,
- natka pietruszki: 2 łyżki.
Wartość odżywcza w 100g:
Kalorie: 79kcal
Węglowodany: 2,8g
Białko: 4,75g
Tłuszcze: 5,6g.
Wykonanie:
Krok 1. Do naczynia miksującego wrzucić: czosnek: 2 ząbki, cebulę: 1 szt. (pokrojoną na 4 części), papryczkę chilli: 1 szt.
Krok 2. Program - czas: 12s, temperatura: 0°C, obroty: 5.5.
Krok 3. Zgarnąć składniki na dno naczynia i dodać: olej: 20g, curry: pół łyżeczki, kmin rzymski: pół łyżeczki, sól: pół łyżeczki.
Krok 4. Program - czas: 3 min, temperatura: 100°C, obroty: 1.5.
Krok 5. Dodać: bulion mięsny: 1300g.
Krok 6. Włożyć miarkę (otwartą częścią ku górze!) w otwór pokrywy naczynia miksującego.
Krok 7. Program - czas: 5 min, temperatura: 100°C, obroty: 1.
Krok 8. Dodać: kaszę jaglaną: 90g, filety z kurczaka (małe): 2 szt. (pokrojone w kostkę).
Krok 9. Włożyć miarkę (otwartą częścią ku górze!) w otwór pokrywy naczynia miksującego.
Krok 10. Program – czas: 15 min, temperatura: 100°C, obroty: -1.
Krok 11. Dodać: mleczko kokosowe: 85g, kukurydzę konserwową: 1 puszkę.
Krok 12. Włożyć miarkę (otwartą częścią ku górze!) w otwór pokrywy naczynia miksującego.
Krok 13. Program – czas: 5 min, temperatura: 100°C, obroty: -1.
Krok 14. Zupa gotowa, podawać posypaną natką pietruszki.
Krok 15. Smacznego.
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.