Zupa zimowa z mrożonych warzyw
Czas wykonania: 16 min.
-mieszanka mrożonych warzyw: 300g,
-bulion warzywny: 1000ml,
-śmietana 18%: 150g,
-liść natki pietruszki: 10g posiekać,
-sól, pieprz: szczypta.
Wartość odżywcza w 100g:
Kalorie: 118kcal
Węglowodany: 5,46g
Białko: 2,26g
Tłuszcze: 9,35g
Wykonanie:
Krok 1. Do naczynia miksującego wkładamy mieszankę mrożonych warzyw, bulion warzywny oraz sól i pieprz.
Krok 2. Program - czas: 16 minut, temperatura: 100°C, obroty: 1.
Krok 3. Dodajemy śmietankę 18%. Całość mieszamy łopatką.
Krok 4. Gotowe, podajemy z posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.