Składniki:
1 łyżeczka majeranku
2 liście laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
200 gram zakwasu na żur
300 gram pokrojonej w plasterki kiełbasy białej parzonej
30 gram namoczonych wcześniej godzinę prawdziwków
200 gram skrzydełek drobiowych wędzonych
100 gram bulionu warzywnego
30 gram oleju
3 ząbki czosnku
80 gram cebuli przekrojonej na pół
szczypta soli i pieprzu
200 gram pokrojonych w kostkę ziemniaków wcześniej ugotowanych
2 jajka ugotowane na twardo i przekrojone na pół
Wykonanie:
Do naczynia miksującego włożyć czosnek, cebulę i oliwę. Całość rozdrobnić 5sek/obr10, a następnie podsmażyć 3 min/100st/obr2. Dodać wszystkie składniki oprócz ziemniaków i jajek, gotować 25min/100st/obr1. Dodać ziemniaki, jak również połówki jajek.
Smacznego i udanego wieczoru życzy Team Cobbo
1 łyżeczka majeranku
2 liście laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
200 gram zakwasu na żur
300 gram pokrojonej w plasterki kiełbasy białej parzonej
30 gram namoczonych wcześniej godzinę prawdziwków
200 gram skrzydełek drobiowych wędzonych
100 gram bulionu warzywnego
30 gram oleju
3 ząbki czosnku
80 gram cebuli przekrojonej na pół
szczypta soli i pieprzu
200 gram pokrojonych w kostkę ziemniaków wcześniej ugotowanych
2 jajka ugotowane na twardo i przekrojone na pół
Wykonanie:
Do naczynia miksującego włożyć czosnek, cebulę i oliwę. Całość rozdrobnić 5sek/obr10, a następnie podsmażyć 3 min/100st/obr2. Dodać wszystkie składniki oprócz ziemniaków i jajek, gotować 25min/100st/obr1. Dodać ziemniaki, jak również połówki jajek.
Smacznego i udanego wieczoru życzy Team Cobbo